Ieder kind is uniek

Het is voor ons van belang dat ieder kind zichzelf kan zijn, zich welkom voelt in een vertrouwde omgeving met liefdevolle zorg en aandacht. Bij ons kan ieder kind zich op zijn eigen manier en tempo ontplooien tot een zelfstandig sterk kind, wij bieden het kind de ruimte en de begeleiding aan die het daarbij nodig heeft. Dit doen we door het kind te stimuleren in zijn of haar individuele mogelijkheden en door een veilige omgeving te creëren die uitnodigt tot spel. Deze manier van werken vereist een bijzondere gevoeligheid en openheid van de groepsleiding, die gemotiveerd kiezen voor – en geselecteerd worden door Kinderdagverblijf Bij Marij.

Biologische Voeding

Elke dag is ons eten en drinken lekker, gezond, vegetarisch en biologisch. We besteden veel aandacht aan voeding, omdat we dit belangrijk vinden. Wij willen dat de kinderen gedurende de dag genoeg energie hebben om te kunnen spelen en zich te kunnen ontwikkelen. Er zijn vaste eetmomenten waarop we als een familie samen met elkaar aan een grote gezellig gedekte tafel eten.

Natuurbeleving

De natuur is belangrijk en vormt een vast onderdeel van ons dag-, week- en jaarritme. Het is goed voor hun motoriek, hun ruimtelijk inzicht en hun gezondheid. Wij willen dan ook dat de kinderen van de natuur kunnen genieten en de natuur respecteren. Bij regen en zon, iedere dag naar buiten om te spelen of werken in onze (moes)tuin of uitstapjes maken in de buurt. Met kaplaarsjes in de regenplas stampen, hutten bouwen, bomen klimmen, bloemen plukken voor op tafel en spulletjes zoeken voor de seizoenstafel van het moment. Natuurbeleving draagt bij aan een gezonde fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling waar het kind de rest van zijn of haar leven plezier van heeft.

Ritme & Rust

De dagen hebben een sterk ritmisch verloop. Naast het vrije spel is er aandacht voor het geleide spel, zoals knutselen, tekenen en broodbakken. Lichamelijke activiteiten, zoals buiten spelen, yoga en dansen, worden afgewisseld met momenten van rust,  rond de tafel zitten en luisteren naar een mooi verhaal. Elke dag herhalen wij een aantal vaste rituelen, welke kinderen herkennen, waardoor ritme en rust ontstaat.

visie3

Rondleiding

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld jou en je kindje dan nu aan voor een rondleiding!